Een vegan kerst, en hoe doe je dat dan precies?!

Show notes

In deze aflevering geven Alex en Rob hun visie op een geslaagde vegan kerst. hoe vier je kerst als vegan bij jezelf of bij anderen. omdat veganisme voor sommige mensen nog lastig lijkt is dit een topic waar alle veganisten mee te maken krijgen. Voor Alex en Rob is één ding duidelijk…vegan of niet, kerst is een tijd van vrede en liefde.

Om deze aflevering nog een extra kerstgevoel te geven heeft Rob er ook nog een Fancy vegan kerstrecept aan toegevoegd…vegan coquilles. gewoon voor thuis of om de visite mee te imponeren.

voor 2 personen

  • 400 gram koningsoesterzwammen
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel sap van de kappertjes
  • sap van een halve citroen
  • 1 blad nori
  • snuf zout

bereiding:

  • mix alle ingredienten behalve de oesterzwammen
  • snij van de koningsoesterzwammen 1 cm dikke plakken en snij deze aan de boven en onderkant zachtjes in ( ruitvorm)
  • marineer de gesneden oesterzwammen ongeveer 20 minuten in de marinade.

doe een beetje plantaardige boter in de pan en bak hierin de “coquilles goudbruin aan beide kanten. haal ze uit de pan en voeg aan boter aan de pan toe met evt een scheut sojaroom en een beetje citroensap. je kunt ze dan als amuse serveren of maak een mooi bord met spaghetti met daarop wat rucola en afgetopt met de coquilles. Of doe helemaal iets anders met de coquilles…maakt ons niet uit.

LINKS van deze Episode

LINKS van het vegan geluid

LINKS van Rob

LINKS van Alex

New comment

Your name or nickname, will be shown publicly
At least 10 characters long
By submitting your comment you agree that the content of the field "Name or nickname" will be stored and shown publicly next to your comment. Using your real name is optional.