Vegan kerst 2023
Show notes
Een samenvatting van twee dagen Keulen waarbij we hebben genoten van lekker eten en drinken, van de gezellige sfeer op de verschillende markten en vooral van het feit dat we dit samen konden doen. Meerder restaurants bezocht en als echte veganisten rondeglopen op de markten om te kijken of ook voor de veganist deze dagen nog iets extra's te bieden hebben naast alle gezelligheid. Het is uiteraard een serieuze en zeer moeilijke taak om dit allemaal te doen maar we hebben het graag over voor jullie.
Recept vegan bourguignon
Ingrediƫnten:
- Koningsoesterzwam( heeft de meeste bite) andere paddestoelen kunnen ook prima.
- Rode stevige wijn
- Wortel
- Ui
- Knoflook
- Zilveruitjes
- Tomatenpuree (blikje of pakje passata)
- Kikkererwtenmeel( om in te dikken) of maizena
- Groenteboullion
- Laurier, Tijm, oregano, zout, peper.
Bereiding:
- bak alle ingrediƫnten ongeveer 5 minuten aan, daarna maizena of meel meeroeren.
- Tomaten puree erbij.
- Daarna afblussen met rode wijn en vervolgens bouillon toevoegen.
- Laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
- Evt bouillon toevoegen als te dik wordt.
- Hoe langer het opstaat hoe lekkerder het wordt.
Uitserveren met homemade aardappelpuree of gewoon gekookte aardappels Eet smakelijk en fijne dagen
LINKS van deze episode
- www.hetvegangeluid.nl/4-vegan-kerst
- www.hetvegangeluid.nl/30-vegan-kerst-2de-editie
- www.keulenkerstmarkt.nl
- www.labouledor.nl
- www.veganjunkfoodbar.com
LINKS van het vegan geluid
- Geef ons Feedback
- Instagram Het vegan geluid
- Website van Het vegan geluid
- Linktree van Het vegan geluid
LINKS van Rob
- Instagram van De vegan specialist
- De vegan specialist
- Bagels & Beans Enschede, de zaak van Rob
- LinkedIn van Rob
LINKS van Alex
- Podcast-Consulting bij Alex
- TikTok van Alex
- Instagram van Alex
- LinkedIn van Alex
- De band Ten Times A Million van Alex
- Duitse podcast "Bewusst leben" van Alex
New comment