Vegan kerst 2023

Show notes

Een samenvatting van twee dagen Keulen waarbij we hebben genoten van lekker eten en drinken, van de gezellige sfeer op de verschillende markten en vooral van het feit dat we dit samen konden doen. Meerder restaurants bezocht en als echte veganisten rondeglopen op de markten om te kijken of ook voor de veganist deze dagen nog iets extra's te bieden hebben naast alle gezelligheid. Het is uiteraard een serieuze en zeer moeilijke taak om dit allemaal te doen maar we hebben het graag over voor jullie.

Recept vegan bourguignon

Ingrediƫnten:

  • Koningsoesterzwam( heeft de meeste bite) andere paddestoelen kunnen ook prima.
  • Rode stevige wijn
  • Wortel
  • Ui
  • Knoflook
  • Zilveruitjes
  • Tomatenpuree (blikje of pakje passata)
  • Kikkererwtenmeel( om in te dikken) of maizena
  • Groenteboullion
  • Laurier, Tijm, oregano, zout, peper.

Bereiding:

  • bak alle ingrediĆ«nten ongeveer 5 minuten aan, daarna maizena of meel meeroeren.
  • Tomaten puree erbij.
  • Daarna afblussen met rode wijn en vervolgens bouillon toevoegen.
  • Laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
  • Evt bouillon toevoegen als te dik wordt.
  • Hoe langer het opstaat hoe lekkerder het wordt.

Uitserveren met homemade aardappelpuree of gewoon gekookte aardappels Eet smakelijk en fijne dagen

LINKS van deze episode

LINKS van het vegan geluid

LINKS van Rob

LINKS van Alex

New comment

Your name or nickname, will be shown publicly
At least 10 characters long
By submitting your comment you agree that the content of the field "Name or nickname" will be stored and shown publicly next to your comment. Using your real name is optional.