Visvervangers

Show notes

In deze episode gaan we in gesprek over de visvervangers. Welke zijn goed en welke kunnen nog wat verbetering gebruiken om het neusje van de zalm te worden. Ook komt er weer een recept voorbij om zelf weer mee aan de slag te gaan.

Recept vegan tonijnsalade Ingrediënten

  • Blik kikkererwten 400 gram
  • Eetlepels vegan mayonaise (bijvoorbeeld Remia Mayolijn)
  • 1 norivel in snippers gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Augurk (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 Stengel bleekselderij (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepelcitroensap
  • 1 Eetlepel kappertjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze fijn in een kom.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en meng.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Lekker op geroosterd brood of in een wrap met een blaadje sla. Je zou ook kant en klare vegan vuna van gardengourmet kunnen gebruiken en opleuken maar dan heb je aan 1 potje waarschijnlijk niet genoeg.

Merken die lekkere opties aanbieden

Episodes met betrekking tot deze

LINKS van het vegan geluid

LINKS van Rob

LINKS van Alex

Comments (1)

Anneke

Beste Rob en Alex, Ik ben Anneke, 55 jaar en sinds ik de docu's You are what you eat , What the health en The gamechangers zag, zag ik ook het licht 😉. Dit is nog maar 4 maand geleden, beter laat dan nooit zeker. Ik luister met veel interesse naar jullie podcast. Ik probeerde dus nu jullie gerechtje uit en ik ben overtuigd dat het lekker is. Eindelijk iets dat gezond en lekker op een toastje is. Ik ben nog zoekende maar jullie blijven me inspireren. Doe zo verder! Groetjes vanuit Oost Vlaanderen, België.

New comment

Your name or nickname, will be shown publicly
At least 10 characters long
By submitting your comment you agree that the content of the field "Name or nickname" will be stored and shown publicly next to your comment. Using your real name is optional.